Få en personlig CV,
søknad og Linkedin-profil

Få jobbintervjuer med
skreddersydd CV og søknad.

50+ og permittert – hva nå?

I sammenheng med koronapandemien har eksperter uttalt at de tror de fleste permitterte over noe tid vil komme tilbake i jobb. Det har også blitt uttalt at permitterte i aldersgruppen 50+ kanskje må belage seg på større utfordringer med å få jobben tilbake. Det er heller ikke utenkelig eller unaturlig at flere bedrifter vil benytte perioden til å «slanke seg». For noen vil dette føre til oppsigelser under permittering.

Hvordan bruker egentlig du tiden under permittering? Har du tatt ferie, slått rot i sofaen og venter og ser hva som skjer? Har du oppgradert Netflix-abonnementet ditt til Premium? Ligger du på senga og spiser potetgull mens du venter på at NAV skal sende deg dagpengene du har søkt om?

Er du helt sikker på at du har en jobb å komme tilbake til synes jeg for så vidt det er i orden at du bruker tiden til å stoppe opp litt, hente deg inn og ser livet fra et litt annet perspektiv.

Er du usikker på din jobbsituasjon tør jeg å påstå at forannevnte strategi ikke er god nok. For mens du ligger på sofaen og koser deg med alle sesongene av Game of Thrones er det andre som velger mer proaktive strategier. De tilegner seg ny kunnskap, tetter kompetansehull, knytter nye kontakter, gjør seg synlige og markedsfører seg for nye potensielle arbeidsgivere. Erfaringer fra tidligere kriser viser nemlig at de som velger nye strategier og markedsfører seg i utfordrende tider, også vil være de som står sterkest når krisen er over.

Så, hva velger du?

Del gjerne

Siste innlegg

Noe på hjertet?

Ikke nøl med å ta opp tråden eller sende en epost. 

Categories

Lanseres Snart
og bestillingsystemet er i test modus.

Vi lanserer nettsiden 1. Februar.
Om der er interessert i våre tjenester kan dere sende oss en epost via formen under.