Få en personlig CV,
søknad og Linkedin-profil

Få jobbintervjuer med
skreddersydd CV og søknad.

7 ting som hindrer eldre arbeidssøkere å komme i jobb

Du er ikke åpen om situasjonen din. De fleste synes det er flaut eller skamfullt å være arbeidsledig, og ønsker å holde dette hemmelig og ikke å snakke om det. Noen holder det sågar skjult for kona og naboen. Hull i CV er «en skam» som henger igjen fra tidligere tider, men som nå er normalt og vanlig. Skal du lykkes med å komme tilbake i jobb er det viktig at nettverket ditt kjenner din situasjon og kan bidra i ...

Du er ikke åpen om situasjonen din. De fleste synes det er flaut eller skamfullt å være arbeidsledig, og ønsker å holde dette hemmelig og ikke å snakke om det. Noen holder det sågar skjult for kona og naboen. Hull i CV er «en skam» som henger igjen fra tidligere tider, men som nå er normalt og vanlig. Skal du lykkes med å komme tilbake i jobb er det viktig at nettverket ditt kjenner din situasjon og kan bidra i forhold til den.  

Du trives best i din egen komfortsone. Det gjør de fleste mennesker, men de fleste vet også at skal man oppnå resultater er det utenfor komfortsonen det skjer. Som leder, eller som ressursperson i en bedrift, hvor ofte har du ikke vært nødt til å ta sjanser eller utfordringer for å oppnå muligheter? Som jobbsøker i 2020 er det viktig å være synlig, synlig for eksisterende nettverk, potensialt nettverk og ikke minst i sosiale medier.

Du er ikke villig til å endre deg i forhold til arbeidsmarkedet. En av de ti fjellvettreglene er «Lytt til erfarne fjellfolk!». Det gjelder også dersom du er jobbsøker. Hvis en med erfaring anbefaler deg å lage en CV på to sider, lag en CV på to sider.

Du tar for lett på oppgaven. Det holder ikke å sende inn en søknad eller ta en telefon i ny og ne. For å lykkes er du nødt til å se på jobbsøkerprosessen som en heltidsjobb (inkludert overtidsarbeid). Kom deg opp om morgenen, skap gode rutiner, fyll opp kalenderen din med aktiviteter som telefoner, e-poster, møter, LinkedIn, jobbsøknader, frokostseminarer m.m. Skap et høyt aktivitetsnivå, moment og flyt, akkurat som i en jobbsituasjon.

Du bruker for mye tid på søknader. Mellom 70 og 80% av jobbene lyses ikke ut på nettet, mens du kanskje bruker mellom 70 og 80% av tiden din på å søke på de resterende 20 – 30 %. Hvis du er opptatt av kost/nytte-effekten må du umiddelbart endre på dette.

Du er ikke fleksibel. Vær åpen for engasjement og konsulentoppdrag i en overgangsfase. Det gir deg et ben innenfor og en åpning som i neste omgang kan gi deg fast jobb.

Sist, men ikke minst viktig: Du setter deg ikke mål. Hva vil du? Hvor vil du? Hvorfor vil du det? Og har du ikke satt deg mål har du høyst sannsynlig heller ingen strategi eller plan. Hvordan i all verden skal du klare å oppnå noe hvis du ikke vet verken hva eller hvor du vil?

Lykke til med jobbsøkingen!

Uno Dahl Henriksen

Del gjerne

Siste innlegg

Noe på hjertet?

Ikke nøl med å ta opp tråden eller sende en epost. 

Categories

Lanseres Snart
og bestillingsystemet er i test modus.

Vi lanserer nettsiden 1. Februar.
Om der er interessert i våre tjenester kan dere sende oss en epost via formen under.